Celem zabiegu dezynsekcji jest zwalczanie insektów takich jak karaluchy, mrówki, rybiki czy mole, a także szkodników magazynowych, do których należą wołki, mkliki, chrząszcze oraz inne. Dezynsekcja pozwala na skuteczne wyeliminowanie szkodliwych owadów oraz ich jaj i larw. Usługi z zakresu dezynsekcji minimalizują zagrożenie dla zdrowia publicznego i najczęściej są realizowane w przetwórstwie rolno-spożywczym oraz magazynach spożywczych.
Jak przygotować pomieszczenie do zabiegu dezynsekcji?
w celu eliminacji szkodników należy udostępnić wszystkie pomieszczenia zespołowi specjalistów DDD
kolejnym krokiem jest usunięcie braków budowlanych — to pozwoli zapobiec przedostaniu się owadom do pomieszczeń obiektu
należy usunąć resztki żywności, umyć podłogę oraz umożliwić dostęp do powierzchni poddawanych dezynsekcji
bardzo ważnym elementem jest zabezpieczenie lub całkowite usunięcie żywności w danym obiekcie
urządzenia produkcyjne należy szczelnie przykryć folią, a następnie dokładnie umyć po zakończonym zabiegu
na czas dezynsekcji wszystkie pomieszczenia pozostają zamknięte oraz opuszczone przez ludzi, zwierzęta i rośliny domowe
PESTIKOL to gwarancja wysokiej jakości usług, świadczonych przez zespół wykwalifikowanych specjalistów DDD. Sprawdź pozostałe usługi z naszej oferty z zakresu DERATYZACJI, DEZYNFEKCJI oraz OZONOWANIA.